Material grabat durant les Ières i IInes Jornades de Coeducació organitzades a l' Octubre 2010 i l' Abril 2012 per FETE-UGT

El programa de formació en coeducació té continuïtat si et ve de gust sumar-te i vols més informació escriu-nos feteforma1@catalunya.ugt.org

dimarts, 14 de setembre del 2010

Carmen García Colmenares, una persona clau en el panorama de la coeducació



Carmen García Colmenares és Professora Titular de Psicologia Evolutiva i de l'Educació a la Universitat de Valladolid. Imparteix docència a l'Escola Universitària d'Educació de Palència a estudiants de formació inicial del professorat.

Va ser directora d'un projecte Teacher Education Netword (TENET, 1989-91), subvencionat per la Comissió Europea i el Ministeri d'Educació i Ciència, pioner en la introducció de la Pedagogia de la Igualtat d'Oportunitats en la formació inicial. És responsable del Seminari Universitari d'Educació no Sexista (SUENS) des de la seva creació el 1992 i una de les fundadores de la Càtedra d'Estudis de Gènere de la Universitat de Valladolid.

Ha estat directora del Postgrau Agents d'Igualtat, subvencionat per la Junta de Castella-Lleó i ha desenvolupat materials coeducatius amb entitats i institucions com CEAPA, la Comissao para Igualdade i para os Directos das Mulheres de Portugal, l'Institut Universitari de Formació del Professorat (IUFM) de la Universitat de Lió II. Ha impartit conferències sobre el tema en universitats i institucions europees (Portugal, França i Alemanya) així com d'Amèrica Llatina (Universitat de la Plata, Universitat de Buenos Aires, Col·legi de Mèxic, Universitat de Xile) i ha estat convidada per l'Oficina Regional de la UNESCO per a Amèrica Llatina i el Carib en aquest últim país.

Així mateix, ha publicat articles i llibres relacionats amb la formació del professorat en coeducació. Actualment investiga sobre les primeres psicòlogues i el llegat de les mestres de començaments del segle XX.

Ha participat i coordinat projectes nacionals i europeus, aquests últims amb universitats de Portugal, França i Itàlia. Així mateix ha publicat llibres, articles, i impartit cursos i conferències sobre models educatius i coeducació; la construcció d'identitats de gènere i la formació inicial i contínua del professorat des d'una perspectiva de gènere.

Entre les seves línies actuals d'investigació destaquen les relacionades amb:

· Resistències, professorat i educació en els diferents nivells educatius.
· Autoritat femenina i mecanismes d'exclusió de les dones en Psicologia.

La Carmen participarà a la Taula Rodona: “Formació del professorat en coeducació. Una assignatura pendent” el Dissabe 16 d'octubre a les 11.30

En aquest enllaç trobaràs materials de la professora García Colmenares

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada