Material grabat durant les Ières i IInes Jornades de Coeducació organitzades a l' Octubre 2010 i l' Abril 2012 per FETE-UGT

El programa de formació en coeducació té continuïtat si et ve de gust sumar-te i vols més informació escriu-nos feteforma1@catalunya.ugt.org

dimecres, 13 d’octubre del 2010

Gemma Lienas ens oferirà la Conferència Inaugural


Gemma ens oferirà la Conferència Inaugural de les Jornades
Dijous 14 d'octubre de 2010
A les 18.30

Difícil resumir en poques línies la trajectòria de l'escriptora Gemma Lienas.
La vam conèixer fa alguns anys com a autora del Diari Lila de la Carlota, després va arribar el Diari Vermell de la Carlota sobre educació sexual per a adolescents, o el Diari Blau de la Carlota sobre la vivència de la violència de gènere des d'una mirada adolescent.

La seva mirada crítica, que plasma no només en els seus llibres -és especialista en literatura per a joves i adolescents- sinó també en les seves col·laboracions habituals en els mitjans de comunicació, ens ajuden a detectar les múltiples discriminacions reals que encara existeixen en la vida de les dones i de les nenes.

Gemma Lienas i Massot és una escriptora catalana. Llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, va exercir com a professora i editora abans de començar a escriure.

Des de 1985, Gemma Lienas ha escrit i publicat un gran nombre d'obres literàries destinades a adults, joves i infants. La seva primera obra publicada és Cul de sac, una novel·la juvenil publicada el 1986.

Un dels seus personatges més coneguts és la Carlota, protagonista d'alguns dels seus llibres com: ‘El diari lila de la Carlota', ‘El diari vermell de la Carlota o ‘Així és la vida, Carlota”. Destaquen també novel·les com: ‘El final del Joc, Atrapada al mirall, ‘Una nit, un somni” o “Bitllet d'anada i tornada”, centrades cadascuna en un conflicte psicològic. D'altra banda, com a activa feminista, també ha escrit assaigs sobre diferents temes lligats al món de la dona, per exemple: ‘Rebels, ni putes ni submises” o ‘Pornografia i vestits de núvia.”

La seva obra ha estat traduïda a diverses llengües (alemany, basc, eslovè, italià, portuguès, brasiler, gallec i serbocroa

Aquí t'enllacem alguns dels materials de la Gemma

I aquí tens la seva bibliografia en català


Pots seguir-la al seu bloc:
http://gemmalienasmassot.blogspot.com/

I a Facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada