Material grabat durant les Ières i IInes Jornades de Coeducació organitzades a l' Octubre 2010 i l' Abril 2012 per FETE-UGT

El programa de formació en coeducació té continuïtat si et ve de gust sumar-te i vols més informació escriu-nos feteforma1@catalunya.ugt.org

dimarts, 12 d’octubre del 2010

Montserrat Moreno i Marimón


És una de les històriques en el món de la coeducació. L'any 1986 va editar el llibre Com s'ensenya a ser nena: el sexisme a l'escola que ens ha ensenyat molt sobre estereotips sexistes i reptes educatius.

Montserrat Moreno i Marimon és actualment catedràtica emèrita de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona.

Va ser una de les creadores del IMIPAE (Institut Municipal d'Investigació en Psicologia Aplicada a l'Educació) en el qual va ocupar el càrrec de Directora d'Investigacions.

És fundadora i directora de el “*Seminari Interdisciplinària d’*Estudis de *Gènere” de la Facultat de Psicologia de la UB.

Pertany a la Comissió Permanent del IIEDG (Institut Interuniversitari d’Estudis de Dona i Gènere) i coordina la “Comissió d’Activitats” del mateix Institut.

És autora de 14 llibres molts d'ells dedicats a qüestions de gènere. Entre els últims dedicats a aquesta temàtica es troben:

. Els temes transversals
. El coneixement del mitjà: La transversalitat des de la coeducació. (Materials per a la coeducació)
. Del silenci a la paraula (amb altres autores)
. Resolució de conflictes i aprenentatge emocional: Una perspectiva de gènere (Amb *Genoveva Sastre)

El mes que ve apareixerà el seu últim llibre titulat:
Com construïm universos. Amor cooperació i conflicte. (Ed. *Gedisa)


El convenciment que la transformació social passava per la transformació individual i que aquesta precisava d'una educació diferent, em va portar a estudiar pedagogia en la Universitat de Barcelona. En acabar la llicenciatura vaig arribar a la conclusió que calia conèixer el funcionament mental humà per aixó vaig anar a estudiar psicologia a la Universitat de París. En aquella època i en aquella ciutat tot semblava possible, excepte l'objectiu que m'hi havia portat. Conèixer el funcionament mental humà em semblava cada vegada més la tasca de tota una vida a la qual només era possible aproximar-se a través de la investigació (...). Al meu retorn a Espanya vaig fundar a Barcelona, al costat de Genoveva Sastre, l' IMIPAE (Institut Municipal d'Investigació en Psicologia Aplicada a l'Educació) que tenia com a objectiu la investigació per al desenvolupament personal a través de l'educació. En aquesta institució vaig ocupar el càrrec de directora d'investigacions. L'aprenentatge de la resolució de conflictes i les relacions entre els aspectes cognitius i emocionals és un tema en el qual -des d'una perspectiva de gènere- segueixo investigant des dels anys vuitanta fins a l'actualitat. Sóc Professora de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona -universitat que em va concedir el Premi Extraordinari de Doctorat- en el Departament del qual de Psicologia Bàsica imparteixo classes, dirigeixo el Laboratori de Processos Cognitius i Emocionals i coordino el seminari Interdisciplinar d'Estudis de Gènere, del que sóc fundadora.


Montserrat Moreno impartirà la Conferència “Propostes coeducatives per al canvi social” El dissabte 16 d'octubre de 12:30-13:30h Conferencia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada