Material grabat durant les Ières i IInes Jornades de Coeducació organitzades a l' Octubre 2010 i l' Abril 2012 per FETE-UGT

El programa de formació en coeducació té continuïtat si et ve de gust sumar-te i vols més informació escriu-nos feteforma1@catalunya.ugt.org

dijous, 14 d’octubre del 2010

Mercé Otero


La trajectòria personal i professional de Mercè Otero (Barcelona, 1947) es resumeix en quasi quatre dècades d'intens activisme en favor de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones. I aquesta lluita, que arrenca els darrers anys de la dictadura franquista, ha trobat a les aules un dels seus escenaris més recorrents.

Mestra vocacional —tenia ben clar quina seria la seva ocupació des dels tres anys d'edat—, va llicenciar-se en Filologia Clàssica el 1969 a la Universitat de Barcelona (UB).

Després d'un breu periple com docent a l'Institut Maragall, les Salesianes de Sepúlveda, la UB i l'IES de Viladecans, va començar a impartir classes de llengua castellana a l'IES Santa Eulàlia de l'Hospitalet de Llobregat, centre que arribaria a dirigir i que assistiria al seu comiat com a professora d'institut, fa només uns mesos.

En l'actualitat, col·labora amb la Secretaria de la Dona de CCOO i dóna suport a projectes de coeducació, amb els quals es persegueix un ensenyament integrador i deslliurat d'actituds i missatges sexistes o discriminatoris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada