Material grabat durant les Ières i IInes Jornades de Coeducació organitzades a l' Octubre 2010 i l' Abril 2012 per FETE-UGT

El programa de formació en coeducació té continuïtat si et ve de gust sumar-te i vols més informació escriu-nos feteforma1@catalunya.ugt.org

dimecres, 13 d’octubre del 2010

Amparo Tomé. Notes per al debat

La Coeducació al segle XXI incorpora com a trets fonamentals la cura de les persones, de la naturalesa i de la vida i el valor d'elles.

Des que el feminisme dels anus 70 ens disposés a moltes dones i a alguns homes a mirar els processos educatius de les nenes primer i en els 90 dels nens, amb lupa, podem assegurar que afortunadament s'han aconseguit algunes de les reinvindicacions, unes altres encara estan pendents i que tant en aquells anys com avui dia eren fonamentals per a la vida de les dones.

Reivindicacions com:

Igual retribucció pel mateix tipus de treball
Igualtat d'oportunitats en l'educació i en el treball.
Control sobre el nostre cos i llibertat per avortar.
Guarderies gratuïtes 24 hores.
Independència legal i financera.
Acabar amb la discriminació de les dones lesbianes i el dret a definir la nostra pròpia sexualitat.
Alliberar-nos de la intimidació per amenaça, usos de les violències sense tenir en compte l'edat, l'estatus legal o marital.
Acabar amb tot tipus de lleis, institucions, etc. que perpetuan el sexisme, la dominació masclista i les agressions dels homes contra les dones.

Què ha canviat en les noves reivindicacions feministes en aquests ultims anys?

Alliberar els cossos de les dones de la comercialització i l'obsessiva tirania del mercat.
Llibertat sexual.
Acabar amb tot tipus de violències contra les dones i dels homes entre si.
Igualtat de responsabilitats a la casa i en el treball.
Repensar les religions i la politica des del feminisme.
Erradicar el sexisme dels diferents aspectes culturals.
Reivindicar el feminisme.

El treball coeducatiu que estem desenvolupant des de fa ja alguns anys, ha obert el ventall de treball quan hem constatat en les ultimes investigacions que els nens homes sofreixen encara que en menor mesura del totalitarisme del mercat també, que la pressió de ser homes d'una determinada manera els limita a ells i va contra totes les dones, etc.

Des dels anys 90 hem buscat aquells valors que són comuns i bàsics en la educació de nenes i nens. Entre ells està el valor de la responsabilitat en tots els àmbits de la vida i sobretot de la cura de les persones, de la naturalesa i de la vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada